Business mentoring

Wijsheden die niet meer opgaan

Waarschijnlijk zeg je meteen dat is een cliché….dat doe ik allang niet meer

  • Hoe harder je werkt hoe meer je verdient?
  • Om succes te hebben moet je offers brengen?
  • Het valt niet mee om succesvol te zijn?
  • Het is kiezen of delen?
  • Er is simpelweg geen genoeg tijd om alles te doen?
  • Jezelf pushen is noodzaak?
  • Wie het hardst werkt wint?
  • Hoe mee uren je werkt hoe meer invloed je hebt?
  • Ondernemer worden of succesvol betekent dat je moet afzien, alleen maar moet investeren en zonder vakantie moet doen?
  • Familie en vrienden zie je alleen maar op zondag?

Deze basisregels maken dat je soms overloopt, vastloopt, stil komt te staan of in zwaar weer. Het niet meer zien is een voorbeeld, frustratie, irritatie, vallen in oude patronen of boosheid spelen een rol. Ook negatieve herinneringen en emoties kunnen een centrale rol spelen of een opgelopen trauma. Allemaal zaken die je eerst bij jezelf hebt op te lossen zodat je daarna weer verder kunt.

Helaas is de realiteit nog steeds zo…..leven en ondernemen lijkt nog steeds op dat van vroeger.

We pretenderen groot te denken in deze moderne wereld maar blijven hangen in het ‘oude’

En het gekke is…..we staan het ook ons op voor….ondernemers, directeuren, managers enzovoort zijn hardere werkers dan wie dan ook.  Ja en?  Lekker belangrijk!  Maar als dat dan zo is …..waarom sta je het dan zo op voor. Dan is het toch geen probleem. Of juist wel?  Volgens mij wil je het in je hart heel anders. Waarom doe je dat dan niet?

De enorme behoefte een succesvol bedrijf te hebben maar ook een gelukkig leven dat vereist een andere mindset en een andere manier van werken. Oude dingen op nieuwe manieren doen.

Ik zeg niet dat ‘hard werken’ niet van belang is om succesvol te worden maar ook gelukkig en relaxed in het leven staan is een voorwaarde. Een goede balans tussen maatschappelijk succes en een fijn privé-leven vereist een andere manier van denken en vooral doen.

Het grappige blijft dat zoals Einstein al zei; als je blijft doen wat je blijft doen dan krijg je wat je altijd kreeg. En daar zit het hem nu. Wil je anders moet je anders doen en voorafgaand aan dat anders denken.

En het idee dat een ondernemer inherent is aan alleen maar offers. Waar komt dat toch vandaan? Wie heeft dat toch ooit bedacht? En waarom trappen we er bijna allemaal in.  Ik weet het wel…..patronen volgen, meegaan in de stroom en denken dat het zo hoort. Ik ben geen volger en weet dat het best lastig kan zijn. Maar door dat niet te zijn blijf je altijd bij jezelf en beleef jij je grootste avontuur en persoonlijk geluk van je leven. Want je leeft niet een leven, je bent het leven!!

Hoe gaan we dat doen….nee hoe ga jij dat doen?

Met de Mindmover

Al meer dan 30 jaar, denk ik,  heeft mijn leven afgespeeld in de omgeving van directeuren, managers, leidinggevenden, eigenaars en ondernemers.

Daarbij ging het  bij mij altijd om de mensen, het proces en product. En niet zozeer om de functie zelf.

Ik had wel duidelijk een doel, een focus voor mezelf aan het begin van mijn carrière het ‘hoogste’ bereiken op het gebied van het pad wat ik liep.

Tijdens dat pad viel mij 1 ding heel sterk op…de patronen die men bleef lopen. Vaste patronen, de angst op te veranderen en niet denken in oplossingen.

Vaak komt dat ergens vandaan, vaak al angst. En angst kan overal uit voortkomen. Zaken van vroeger of die je denkt te gaan gebeuren.

Het kooitje staat open maar het vogeltje vliegt er niet uit.

Tijdens mijn zoektocht naar mogelijkheden om dit te kunnen mentoren kwam ik in aanraking met verschillende schrijvers, bekende voorbeelden en ambassadeurs op het gebied van mindset, leiderschap, vrijheid en management. Vooral omdat ik tijdens mijn consultancy periode erachter kwam dat ik tastbare tools nodig had om mensen verder te helpen met hun bedrijf, het vastlopen of stilstaan.

Ook mijn eigen vastlopen heeft me aan het denken gezet daar ik mezelf niet meer herkende en ik gewoonweg niet meer in beweging kwam. En vroeg me daadwerkelijk af is dit nu echt de bedoeling van het leven?

Door met mezelf aan de slag te gaan, echt aan de slag, kom je weer in beweging en ontmoet je jezelf.

Ingrid Stoop, Martin Bjergegaard & Jordan Milne hebben mij doen aanzetten dit in mijn ogen unieke concept te ontwikkelen. En daarbij niet te vergeten mijn eigen pad die ik als mens maar ook als  ‘functionaris’ heb mogen doorlopen.

Follow your Shoes

Change yor paradigm is changing your Life(Bob Proctor)

It is the heart that knows the path. The mind is just to organize it(Jeff Brown)

Bewustwording, verantwoordelijkheid & autonomie is je kompas voor het leven. Soms moet hij worden bijgesteld of gereset. En dat begint bij jezelf. Jij bent je eigen oplossing!

Ontmoet jezelf door stil te staan. Daarna kijk jij weer met een heldere blik naar je business.

Er is maar 1 voorwaarde……

Noodzaak

Absoluut verlangen

Directe hulpvraag

Wil jij oude dingen op nieuw manieren doen? Maar wil je eerst van oud zeer af omdat deze je in de weg zitten?

Beginnen we eerst bij jezelf

We starten eerst met het opruimen van je hoofd. Een techniek, als je die juist en goed toepast, niet meer weg te denken is uit je dagelijkse manier van leven. Het helpt je helder te kunnen blijven denken en zorgt dat je moe en uitgeblust zijn aanzienlijk reduceert.

Daarna gaan we je waarde hiërarchie bepalen. We creëren hiermee de ingang van je hulpvraag. Vaak zijn dat fragmenten waar de beschadigde basis behoeften een rol spelen of gaan spelen

Met de matrixmethode maak jij je eigen oplossing voor je eigen probleem die jezelf bedenkt en naadloos bij je past met mijn unieke gesprekstechniek.

Uiteindelijk maak jij je mooiste fantastische plaatje van jezelf. Picture perfect.

Dit coachingstraject is 1 op 1 aangevuld met de mindmover

Prijs 350,00 euro vrij van BTW.

Last but not least kan je nog kiezen voor een persoonlijke begeleiding. Een periode die jij nodig hebt voor sparren of het leggen van je ei.

Nu je zelf gerest bent gaan we met je bedrijf beginnen;

Naar het concept van Martin Bjergegaard & Jordan Milne ‘Winning without losing’ loods ik je door je bedrijf en laat ik je anders kijken en toepassen op het gebied van people, proces & product.

Heel eenvoudig je (oude) dagelijkse werkzaamheden, visies en ideeën op een ander manier doen.

Klein denken wordt groot(anders) denken en bedenk pas jij 65 strategieën toe op jou succesvolle bedrijf en een gelukkig leven.

Hoe door inzicht en mindset. Wellicht werk je dan nog hard maar wel met de voorwaarde dat je relaxed en gelukkig in het leven staat.

Prijs consult per uur. Op locatie bij jou of bij mij.

Heb je interesse en wil je graag kennismaken?

Follow your Shoes

KvK: 74293699

 

Social Media