De MatriXmethode in Jip & Janneke taal

Ooit ben je geboren en was je nog een baby. Wist nog van niets en werd je door je ouders vertroeteld en liefdevol verzorgd. Je werd ouder, je ging naar de peuterspeelzaal, de kleuterschool, de ‘grote’ school en daarna naar het LBO, de MAVO, de HAVO of het VWO.

Wat zou ik willen worden…..je ging onderzoeken welke richting je op wilde, welke school je ging volgen of welk werk je wilde gaan doen en kwam je beetje bij beetje meer in aanraking met de “grote mensen wereld”

Uiteindelijk had je helder wat de invulling van je leven ging worden, haalde je een diploma om je geld te verdienen en ging je aan de slag. Ook je persoonlijke leven kreeg een invulling zoals huisje, boompje, beestje. Mooi alles voor mekaar.

Je eigen keuzes, je eigen pad, je eigen leven.

Bij alles hebt je iets beleefd. Beleefd met je zintuigen zoals zien, horen, voelen en denken. Jij hebt overal een beleving bij gehad. En die beleving is opgeslagen in jouw hoofd op jouw manier.

Je hoofd bestaat uit 3 delen; 1. je korte termijn geheugen, 2. je werkgeheugen en 3. je lange termijn geheugen.

Alles wat je beleeft in je leven sla je op in je 3. lange termijn geheugen en dat gaat er nooit meer uit. Als dat allemaal fijne en goede dingen zijn geweest is dat mooi en heb je er ook geen last van als je er weer aan denkt of het terughaalt.

Maar soms kan je wel last hebben van dat wat je beleeft hebt in je dagelijkse leven. Je van al die belevingen een vol hoofd hebt of dat je tijdens bijvoorbeeld je schooltijd dingen verkeerd hebt opgeslagen. Dat kan een gevoel zijn over iets, een plaatje of een filmpje in je hoofd, een geluid, een gedachte of ook een geur. Verkeerd opgeslagen informatie. Zelfs kan alles tegelijk je in de weg zitten waardoor je helemaal blokkeert.

Vaak is het moeilijk om te vertellen waar je last van hebt. Je schaamt je soms of is het te zwaar om te vertellen. Bij ons hoeft dat niet. Hoe fijn is dat!

Wij vragen je of je geholpen wilt worden, je bewust bent welk item je wilt verhelpen, je goed voor je kunt zien wat je wilt oplossen en dat jij je goed focust op onze vragen die wij je stellen. Vaak vragen we je ogen dicht te doen maar hoeft uiteraard niet.

Door de vragen die wij stellen helpen wij je probleem zelf aan te pakken, je zelf je oplossing te maken die naadloos bij je past. En als dat is gebeurd word je oplossing weer in je lange termijn geheugen geplaatst en is het er nog wel maar heb je er geen last meer van.

Jij doet het allemaal zelf. Jij hebt regie over je eigen hoofd.

Voor wie? Iedereen met angsten, leerproblemen, trauma’s, belemmeringen, negatieve emoties en volle hoofden

Het is een unieke, effectieve methode, je zult het beleven!

En bang voor toekomstige doemscenario’s? Ook dat pakken we samen aan!

We pakken het NU samen aan wat verleden en de toekomst je voor kopzorgen zorgt.

Regie over je eigen hoofd…..wie wil dat nu niet?