“Je moet dicht bij jezelf blijven……” Authentiek zijn?

Ik zou bijna zeggen de gevleugelde uitspraak die te pas en te onpas wordt gebruikt.

Bij jezelf blijven…..wat is dat nu eigenlijk of wat wordt daar nu mee bedoeld?

Als je het probeert te visualiseren kan je er allerlei voorstellingen van maken…op het humoristische af maar eigenlijk is het, zeker in deze tijd, iets wat een soort gevoel teweegbrengt waarbij vele van ons een soort gechargeerd beeld krijgt van moet ik dan ‘alleen op een verlaten eiland, dan ben ik helemaal bij mezelf’

 

Dag Marjolijn(eigenaresse van de I AM Academy)

Een maand of twee krijg ik of via de mail, insta of op een andere manier informatie, filmpjes en andere interessante dingen van je.

Ik ben van mening dat bepaalde zaken in leven niet voor niets voorbij komen dus ook jij.

Graag wil ik je heel kort mijn verhaal vertellen omdat wat jij nu doet en probeert aan iedereen mee te geven dat je ‘Al Bent’ (I AM) ik dat in de omgekeerde volgorde heb gehad en nu gelukkig is terug gekomen.

Daar gaat ook indirect mijn boek over(Dingen die je niet op school leert) en schijnt mijn pad, stap voor stap, een hele mooie wending te nemen.

 

Als klein kind en peuter, student, jong volwassene en volwassene heb ik altijd het gevoel gehad ‘te zijn’

Ik was nooit bezig met iets te worden of te bereiken en als dat moest werd ik een vorm van wars.

Alles liep zoals het liep en goed. De bekende ‘flow’ die te pas en te onpas als woord wordt gebruikt maar bij mij was dat ook letterlijk zo.

Vaak werd ik daar ook op aangesproken in positieve maar ook in negatieve zin. ‘Bij jou schijnt het leven aan jou voorbij te gaan” En als ik een 10 had voor mijn stage…..dan zal er wel een reden voor geweest zijn ‘je bent zeker met de directeur naar bed geweest’

Zo kan ik er nog wel een paar noemen. Ik had er feitelijk nog niet zoveel last van.

Ego’s en imago’s, afgunst, verkrijgen van afgedwongen succes, etc. zijn vreselijk voor de mensheid en zijn ontplooiing en vooruitgang en dat ondervond ik toen ik door mijn functies steeds hoger op de ladder kwam, in omgevingen kwam waar men alleen maar bezig was met zulke zaken, alleen maar bezig was met louter iets worden en bereiken en daardoor ik steeds meer van mezelf af kwam te staan. Ik liep elke keer ergens tegenaan. Ik resoneerde niet met de context waarin ik me begaf. Mijn creativiteit nam af, mijn muzikaliteit nam af, mijn artistieke in mij nam af en was mee aan het zwemmen in een stroom die niet bij me hoorde.

Tot 5 jaar geleden ik mijzelf een halt toe riep.

Ik kon niet meer iets of iemand anders zijn. Ik kon alleen maar mezelf nog zijn of beter gezegd weer worden. Mijn zijn schreeuwde stop ermee!

 

De laatste 5 jaar zijn een zoektocht geweest. En op dat pad heb ik allerlei mensen, wijsheden  gezien, gelezen, gevolgd. Met als kern dat alles bij jezelf begint, in jezelf zou ik bijna zeggen. Inderdaad het voelde als ‘alleen op een verlaten eiland’ maar dat is wel de weg die je zelf moet afleggen. De keuze die je maakt door te gaan met omgevingen van schijn, macht, begeerten, twijfel, ego & imago of de weg van leven, waarheid, vreugde, liefde en vertrouwen.

Ik ben me gaan verdiepen in allerlei boeken, trainingen, vormen van meditatie en  informatie met wel als ‘voorwaarde’ dat het met de beide benen op de grond was. Daarmee wil ik mijn kwaliteit ‘tussen de regels door lezen en voelen’ handen en voeten geven. De hulp bieden voor mensen die net zoals bij mij is gebeurd stil staan, vastlopen of in zwaar weer terechtkomen. Zonder eindeloze trainingen, studies, sessies, zweverige aangelegenheden of door je eigen keelgat te kunnen springen.  Authentic Empowerment & Mind your own business

 

 

Volg niemand anders dan jezelf je ‘inner voice’

Het merendeel van de mensen is afgedwaald van hart en inhoud.

Men klampt zich vast aan uiterlijkheden aan ‘hoe zie ik eruit’ aan houvasten buiten zichzelf. Hij gelooft niet in zijn innerlijke kracht, in zijn vermogen om autonoom en zelfbewust zichzelf gelukkig te maken en laat zijn leven afhangen van het wel of niet ‘bezitten van’ of conformeren aan iets of iemand anders.

Alles begint bij jezelf, volg niemand anders dan jezelf.

Jij bent het leven, mens, geloof in jezelf, in de grootste levenkracht die in je zit, in jouw ultieme eigenheid,  jouw vermogen en neem je leven in eigen handen.

Treed als je wilt in dialoog of relaties met andere mensen maar verlies nooit zeggenschap over jezelf, over jouw leven en maak er iets moois van. Jij als meesterlijk, liefdevol leiden over je eigen bestaan.

Het gegeven dat je het leven bent en niet een leven leeft zit bij mij erin gebrand. En ben het voorbeeld dat als je niet bij jezelf blijft  je van je pad afgaat en je ziek, ongelukkig, of ‘iemand anders’ wordt.  Je wilt in de huid kruipen van een ander omdat je denkt dat je dan bereikt wat je wilt bereiken. Maar dat gaat niet want het is de huid van een ander! In die huid zit iemand anders!

Toen mijn moeder op 10 april j.l. overleed heb ik op de condoleancekaart gezet ‘Als je niet geleefd hebt heb je niets gemist’ Dat was haar lijfspreuk.

Weinig mensen begrepen het.  Ze zagen het als iets negatiefs maar het juist positief!

Als jij!!(I AM) niet geleefd hebt vanuit jezelf maar als iemand anders kijkend door een verrekijker….dan heb je niets gemist. Dan had je beter niet kunnen leven want dan heb je het leven buiten jezelf geleefd en van een ander.

 

Leef en volg niemand anders dan jezelf!

 

Follow your Shoes